Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: یک درصد تولید علم دنیا در ایران است و در حوزه برق و الکترونیک با دارا بودن ۴۰ درصد بالاتر از متوسط علم دنیا، حدود ۱.۴ درصد تولید علم در این رشته در ایران است.

به گزارش ایسنا، محمدرضا پورعابدی صبح امروز (چهارشنبه ۱۷ بهمن) در "دومین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر" در مرکز همایش‌های علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی همواره پیشگام در توسعه علم و فرهنگ است که با برخورداری از منابع موجود توانسته کارنامه درخشانی در حوزه علم، پژوهش و فناوری کشور رقم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید به اینکه رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده انقلاب اسلامی یکی از اصلی‌ترین اموری است که در چهل سال عمر انقلاب اسلامی به آن پرداخته شده، تصریح کرد: اگر نگاهی به کارنامه ۴۰ ساله انقلاب داشته باشیم، نکات مثبت و درخشان بسیاری ثبت شده است که البته همواره معتقدیم نقاط ضعفی نیز داشته‌ایم.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: در حوزه علم و فناوری در مقایسه با اقدامات پیش از انقلاب و با توجه به پیشرفت‌های انجام شده در دنیا، سرآمدی علم را در کشور شاهد بوده‌ایم.

وی افزود: از لحاظ کمی در تعداد پذیرش دانشجو رشد بسیاری شاهد بوده‌ایم، به گونه‌ای که در حال حاضر، حدود چهار میلیون دانشجو در کشور مشغول به تحصیل هستند و این تعداد، ۵۷ برابر قبل از انقلاب رشد داشته است.

بعد از آمریکا بیشترین مهندس را داریم

پورعابدی با تاکید بر اینکه کل کشور در حوزه مهندسی سرآمد است و جهاد دانشگاهی نیز در این مسیر گام‌های مثبتی داشته است، گفت: در حوزه فنی و مهندسی بعد از آمریکا بیشترین تعداد مهندس را داریم.

وی با اشاره به آمار پیشرفت‌های کشور در حوزه‌های مختلف علمی، خاطرنشان کرد: از لحاظ تولید علم در بیست سال گذشته در مقام ۲۳ در دنیا هستیم و در خاورمیانه و در میان کشورهای اسلامی در جایگاه نخست قرار داریم.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی افزود: در حوزه نفت و گاز در دنیا رتبه ۱۹ و در منطقه دوم هستیم، همچنین در حوزه فناوری‌های اطلاعاتی، با داشتن جایگاه ۲۵ دنیا در مقام نخست منطقه و در حوزه علوم زیستی با جایگاه ۱۶ را در دنیا، مقام نخست منطقه را از آن خود کرده‌ایم.

رسیدن به جایگاه علمی بالا در دنیا با صرف هزینه اندک

وی تاکید کرد: با وجود دستیابی به این جایگاه علمی خوب در دنیا، هزینه بالایی همانند دیگر کشورهای دنیا صرف حوزه علم و پژوهش کشور نشده و این نشانگر تلاش فعالان این عرصه است.

پورعابدی ادامه داد: کل بودجه پژوهشی که در دیگر کشورها برای امور پژوهشی صرف می‌شود، بسیار بیشتر از مبلغی است که در ایران هزینه می‌شود. باید یک درصد GDP کشور صرف امور پژوهشی شود که در ایران کمتر از نیم درصد هزینه شده است.

جایگاه چهاردهم دنیا در حوزه برق و اکترونیک

وی با اشاره به اقدامات علمی در حوزه برق و الکترونیک در کشور، اظهار کرد: در این حوزه در جایگاه ۱۴ تا ۱۶ در میان کشورهای جهان قرار داریم. در سال ۷۶ حدود ۷۴ مدرک علمی در این رشته داشتیم و در سال ۹۶ بیش از ۴۰ هزار مدرک علمی در حوزه مهندسی برق و الکترونیک صادر شده است.

پورعابدی با اشاره به اقدامات علمی جهاد، تصریح کرد: تمام پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی کشور از پژوهش‌های جهاد دانشگاهی استفاده می‌کنند و در این حوزه به کشورهای مختلفی همچون کنیا و چند کشور دیگر صادرات علم داشته‌ایم.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی ادامه داد: برای مثال اکثر مراکز کشور از تجهیزات فشار قوی جهاد استفاده می‌کنند و چند پکیج از آزمایشگاه فشار قوی جهاد دانشگاهی به ایتالیا صادر شده است.

وی خاطرنشان کرد: در صنعت نفت از توربین گازی به عنوان درایور استفاده می‌شود که تنها ۷ تا ۱۵ درصد راندمان دارد. اکنون می‌توانیم با کمک تجهیزات ساخته شده جهاد دانشگاهی که هم اکنون در خط نفت شاهرود استفاده شده است، میزان بهره وری را تا ۹۵ درصد افزایش دهیم.

تجهیز ۹۵ درصد صدای رسانه ملی توسط جهاد دانشگاهی

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد صدای رسانه ملی کشور با کمک تجهیزات ساخته شده در جهاد دانشگاهی است، گفت: در زمینه ساخت فرستنده‌های روستایی موفقیت‌هایی داشته‌ایم که به کمک آن می‌توانیم بیش از هفت هزار روستای کشور که به صدا و سیما دسترسی ندارند را تجهیز کنیم.

وی به حوزه پژوهش جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: در ۴۰ سال گذشته بالغ بر ۱۳ هزار طرح خاتمه یافته ثبت شده که بیش از ۸۵ درصد درآمد ناشی از این طرح‌ها از قرارداد با کارفرماهای خصوصی بوده است.

پورعابدی به دیگر دستاوردهای چهل ساله جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۲ هزار مقاله علمی، ۴۹۵ ثبت اختراع ملی و بین المللی، ۳۵ جایزه خوارزمی و ۲۲ جایزه رازی و داشتن ۱۹ نشریه علمی از جمله دستاوردهای جهاد دانشگاهی طی این چهل سال بوده است. علاوه بر اینکه نخستین نشریه ISI چاپ شده در کشور نشریه شیمی جهاد دانشگاهی بوده است.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی همچنین اظهار کرد: تحریم‌ها مشکلاتی برای کشور ایجاد می‌کند، اما در کنار آن فرصت مساعدی برای رشد و شکوفایی و رسیدن به خودباوری و خودکفایی فراهم می‌آورد که می‌تواند استقلال دانش بنیان را به همراه داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: با تمام این پیشرفت‌ها باز هم برای رسیدن به وضعیت مطلوب تلاش می‌کنیم. در حوزه پژوهش علم و فناوری در جهاد کارهای بسیاری صورت گرفته با این وجود نقاط ضعف را می‌پذیریم و در راستای اصلاح آنها گام برمی‌داریم.

به گزارش ایسنا، دومین کنفرانس ملی "فناوری‌های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر" به همت مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی استان اصفهان و با همکاری جهاد دانشگاهی واحد صنعتی در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد. از ۲۰۰ مقاله ارسال شده به دبیرخانه این کنفرانس ملی، ۱۳۰ مقاله پذیرفته و تعداد ۱۵ مقاله به صورت شفاهی و ۲۰ مقاله در قالب پوستر ارائه شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهي منطقه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۷۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جهاد دانشگاهی کشور وارد گلستان شد

ایسنا/گلستان دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی کشور و هیات همراه وارد گلستان شدند.

دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی کشور در راس هیاتی از مسئولان ارشد این نهاد انقلابی وارد گلستان شد.

دیدار با استاندار گلستان، نماینده ولی فقیه در استان، معاون اقتصادی استاندار، رئیس سازمان برنامه و بودجه، روسای دانشگاه‌ها و جهادگران جهاد دانشگاهی و همچنین افتتاح فاز نخست دهکده گیاهان دارویی و حضور در جلسه شورای معاونین جهاد دانشگاهی گلستان از برنامه های سفر دوروزه رئیس جهاد دانشگاهی کشور در استان گلستان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • برای نخبگان در حوزه‌های مختلف مسیر ویژه‌ای باز خواهیم کرد
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • شرکت بیش از ۱۵ هزار داوطلب سیستان و بلوچستان در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • رئیس جهاد دانشگاهی کشور وارد گلستان شد
  • شرکت ۱۲۳۵۶ نفر کردستانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت