Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: مهندسی برق در عرصه تولیدات علمی ایران پیشرو است.

به گزارش ایسنا، وحید احمدی امروز در بیست و ششمین کنفرانس مهندسی برق که در دانشگاه صنعتی سجاد مشهد برگزار شد، با اشاره به وضعیت تولیدات علمی در رشته مهندسی برق، بیان کرد: در طول 20 سال گذشته به طورمیانگین ایران بیست و سومین کشور تولیدکننده مقالات در جهان بوده، اما در رشته مهندسی برق حائز رتبه شانزدهم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در مجموع 20 سال، حدود 376 هزار و 186 مقاله از سوی ایران تولید شده است و از این تعداد، 35 هزار و 104 عدد متعلق به مهندسی برق بوده که در حقیقت 9.33 درصد تمام مقالات تولیدی را شامل می‌شود.

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: در طول این 20 سال روند تولید مقالات در زمینه مهندسی برق همواره صعودی بوده و فراز و نشیب‎های آن مطابق با فراز و نشیب‌های جهانی بوده‌ است. بیشترین سهم در تولید این میزان از مقالات را دانشگاه شریف داراست و سپس دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، علم‌وصنعت و تربیت مدرس در مقام‌های بعدی قرار دارند.

احمدی با اشاره به دیپلماسی علمی در زمینه مهندسی برق اضافه کرد: در زمینه دیپلماسی علمی و مقالات مشترکی که در رشته مهندسی برق به تحریر درآمده است، بیشترین همکاری را با آمریکا، کانادا، بریتانیا و اتریش داشته‌ایم.

وی تصریح کرد: از مجموع 40 میلیون مقاله‌ای که در طی 20 سال اخیر در جهان تولید و ثبت شده‌است، دو میلیون و 500 هزار مقاله متعلق به رشته مهندسی برق بوده که در جهان سهم مقالات مهندسی برق 6.15 درصد است.

رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور افزود: خوشبختانه سهم مقالات تولیدی رشته مهندسی برق در ایران نسبت به درصد سهم جهان در تولید مقالات مهندسی برق بیشتر است.

احمدی تاکید کرد: سهم ایران در این 20 سال در زمینه تولید مقالات حدود یک درصد است، اما در زمینه تولید مقالات مهندسی برق در دنیا حدود 1.4 درصد است که نشان‌ می‌دهد در جامعه مهندسی برق و الکترونیک فعالیت مناسبی در حال انجام است.

وی ادامه داد: ایران طی چند سال اخیر مطابق با دنیا بیشتر به سوی دانشگاه نسل سوم و دانشگاه کارآفرین حرکت کرده که هدف آن تحقق تولیدات دانش‌بنیان و ارتباط علم با صنعت است که در نهایت بتواند در توسعه پایدار کشور نقش‌آفرین باشد.

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به جایگاه مهندسی برق در تحقق دانشگاه نسل سوم، گفت: باید برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری‌هایی در این زمینه صورت گیرد تا نشان دهد چه مقدار مهندسی برق باید به توسعه صنعت دانش‌بنیان کمک کند و چه مقدار در ایجاد رشته‌های بین‌رشته‌ای موفق بوده‌ایم؟ چه مقدار در به ثمر رسیدن دانشگاه نسل سوم تلاش کرده‌ایم؟

احمدی با اشاره به جایگاه ایران در نظام نوآوری، تصریح کرد: خوشبختانه ما در دیپلماسی علمی جایگاه خوبی داریم. اما باید این جایگاه را بهبود ببخشیم و مراودات علمی خود را با دانشگاه‌های برتر جهان افزایش دهیم.
 
وی تاکید کرد: مهم‌تر از این موارد، هرچه بهتر آمایش علم و فناوری است و باید در زمینه صنعت دانش‎‎بنیان بیشتر تلاش کنیم.

کاهش ورودی به نظام مهندسی کشور

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به مشکلات فعلی نظام مهندسی در کشور، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مهم‌ترین مشکل نظام مهندسی کشور، کاهش ورودی به این نظام است. گرایش به رشته‌های تجربی از میزان ورود کاسته است. از سوی دیگر باید برای خروجی این نظام هم هدف و برنامه‌ریزی داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۳۰۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات اجرایی طرح ساماندهی ورودی‌ سبزوار

 

 

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، شهردار سبزوار روز چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی ترافیک سبزوار گفت: مطالعات طرح ساماندهی ورودی این شهر با هدف زیباسازی، کاهش سوانح رانندگی و استفاده از ظرفیت عبور زائران امام رضا (ع) انجام می شود.

میثم حسین‌آبادی افزود: کمربندی جنوبی سبزوار در حوزه وظایف اداره راهداری و حمل ونقل جاده‌ای است، اما شهرداری سبزوار برای ساماندهی ورودی شهر به این طرح مهم در خارج از چهارچوب وظایف ذاتی خود ورود کرده است. 

حسین آبادی گفت: ساماندهی وضعیت آشفته ورودی شهر، کاهش تصادفات رانندگی، استفاده از ظرفیت عبور سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر از سبزوار و رونق اقتصاد گردشگری از مهمترین چشم‌اندازهای این طرح است. 

دیگر خبرها

  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی دانشگاه بیرجند
  • آغاز عملیات اجرایی طرح ساماندهی ورودی‌ سبزوار
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • اثرگذاری دانشگاه در کاهش آسیب های اجتماعی با تولید مقالات علمی
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه «فقه و فقاهت» منتشر شد