Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکا نیوز، عضو هیات علمی دانشگاه دولتی بناب اظهار کرد: «برق در بعضی جاها منجر به بهبودی و در بعضی جاها هم به تغییراتی در زندگی شده که شاید ممکن است در مواقعی آن را مثبت یا منفی برآورد کنند.»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر عبداله علیزاده در همایش ملی نوآوری های کاربردی در علوم مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، به بیان تاریخچه صنعت برق پرداخت و اظهار کرد: «قبل از میلاد، الکتریسیته برای انسان شناخته شده بود و 600 سال قبل از میلاد هم، کهربا وسیله ای بود که در آن بار الکتریکی وجود داشت و انسان آن را شناخت و با فعل و انفعالات گوناگون و منتهی آن، به صنعتی به نام مهندسی برق ختم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
وی افزود: «از سال 1800 میلادی بود که شخصی به نام ولتا، باطری یا پیل الکتریکی را ابداع و نخستین روش عمل الکتریسیته را کشف کرد. بعد از آن در سال 1831 مایکل فارادی توانست انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی(ژنراتور یا موتور الکتریکی) تبدیل کند.»
علیزاده ادامه داد: «در سال 1827، فردی به نام اهم، قوانینی را در مورد جریان و ولتاژهای الکتریکی نوشت و در سال 1862 ماکسول معادلات خودش را ارائه و نور را به صورت یک الکترومغناطیس بیان کرد و میدان های الکتریکی و مغناطیسی را به صورت مکتوب و با یک سری معادلات و روابط ریاضی، و حوزه زمان و مکان را با آنها ارتباط داد.»
سخنران علمی همایش خاطر نشان کرد: «رشته مهندسی برق، بعنوان یکی از پرطرفدارترین رشته ها در 30 سال اخیر بوده و برجسته ترین استعدادها به این رشته جذب شده اند. این به نوبه خود باعث ارتقای سطح علمی و پژوهشی و اعتبار روز افزون دانشگاه های ایران و جهان شده است.»
او گرایش های رشته مهندسی برق را الکترونیک، مخابرات، سیستم های انرژی الکتریکی، کنترل، سیستم های دیجیتال و بیوالکتریک عنوان کرد و گقت: «با روی کارآمدن ادیسون، گراهام بل، زیمنس و دیگر دانشمندان، پیشرفت هایی در صنعت برق بوجود آمد که در آخر منجر به انقلاب صنعتی دوم شد. و انقلاب صنعتی اول هم ماشین بخار بود که تغییرات وسیعی را در دنیا ایجاد کرد.»
علیزاده اضافه کرد: « در انقلاب صنعتی دوم، پیشرفت در زمینه الکتریک و برق بود. از اثرات و نتایج این انقلاب، برخی از صنایع به صورت غیرمستقیم موجب توسعه شدند و با پیشرفت برق، صنایع فولاد، راه آهن، ارتباطات، صنعت خودرو، بحث پالایش نفت و محصولات نفتی نیز توسعه یافتند.»
عضو هیات علمی دانشگاه دولتی بناب، تاثیرات دیگر پیشرفت صنعت برق را پیدایش کامپیوتر بیان کرد و افزود: «نخستین کامپیوتری که با صنعت برق و به کمک جریان الکتریکی و ادوات الکتریکی ساخته شد، «ایناک» نام داشت که به اندازه یک حانه سه خوابه به وزن 50 تن، با 18000 لامپ خلأ بعنوان تقویت کننده، 200 کیلو وات توان الکتریکی و 1500 رله بود.»
سخنران مراسم، یکی دیگر از آثار پیشرفت صنعت برق را ابداع ترانزیستور دانست و بیان کرد: «ترانزیستوری که جایگزین لامپ های خلأ با انرژی کمتر و با مرور زمان کوچکتر شد که همه اینها مدیون پیشرفت ها و تحقیقات افراد مختلف در علوم مهندسی برق هست.»
دبیر همایش ملی نوآوری های کاربردی در علوم مهندسی برق اظهار کرد: «از بین مجموع 200 عنوان مقاله رسیده به دبیرخانه همایش، تعداد 400 مقاله به مرحله داوری رسید و 141 مقاله از سوی هیات داوران و کمیته علمی پذیرش شدند.»
دکتر حمید حسن زاده فرد، تصریح کرد: «از تعداد 141 عنوان مقاله، 32 مقاله به صورت سخنرانی و 109 عنوان آن نیز بعنوان پوستر انتخاب شدند.»
وی با اشاره به اهداف کلی همایش اذعان کرد: «فراهم نمودن بستر مناسب برای تبادل افکار و اندیشه های محققان و استادان، ارائه مقالات دانشجویان، اندیشمندان و صاحب نظران صنعت برق به جامعه علمی و صنعتی، ایجاد هم سویی و هماهنگی بین متخصصان و پژوهشگران در راستای مشارکت دانشجویان ارشد و دکتری برای ارتقای پایان نامه های کاربردی و علمی را می توان از اهداف کلی این همایش نام برد.»
حسن زاده محورهای همایش را، قدرت، الکترونیک، کنترل و رباتیک، مخابرات، مهندسی پزشکی، مکاترونیک و اتوماسیون صنعتی، سیستم های هوشمند و پردازش تصویر و کاربرد مهندسی برق در سایر علوم برشمرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، نقش صنعت برق را در توسعه علمی کشو را با اهمیت دانست و گفت: «با توجه به وسعت صنعت برق و پیشرفت زیاد و چشمگیر آن، این رشته خود به چند گرایش تقسیم شده است. به جرأت می توان ادعا کرد که علم و صنعت پیشرو در قرن اخیر، رشته مهندسی برق بوده است.»
دکتر علی سلیمی شاملو، تاکید کرد: «ضرورت انرژی برق، اصلی ترین و ضروری ترین عامل زیربنایی در ایجاد راهبرد و توسعه صنایع در یک کشور بوده و این انرژی یکی از حیاتی ترین نیازهای انسان معاصر هست.»

شرکت کنندگان در بخش سخنرانی در دو نوبت صبح و بعدازظهر به ارائه شفاهی مقالات خود پرداختند و در بخش دوم نیز پوسترهای علمی ، شرکت کنندگان در معرض دید حاضرین قرار گرفت.
در اختتامیه این همایش، مقاله حسین غفاری، دکتر مهدی میرزایی و سیما ضیغمی به عنوان مقالات برتر از سوی هیات داوران برگزیده و با اهداء جوایز و لوح تقدیر از آنها تجلیل بعمل آمد. و همچنین از کلیه عوامل اجرایی در هرچه با شکوهتر شدن این مراسم با اهداء لوح، تقدیر شد.
همایش ملی نوآوری های کاربردی در علوم مهندسی برق، از سوی حوزه معاونت پژوهش و فناوری و گروه برق واحد میانه، با همکاری واحدهای دانشگاهی زنجان، بین المللی کیش، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد، شرکت تولید نیروی برق شهید رجایی میانه، شرکت توزیع نیری برق شهرستان، انجمن انرژی ایران، نظام مهندسی ساختمان شهرستان، شرکت فنی مهندسی تندر برق صبا و با حضور اعضای هیات رئیسه، دکتر عبداله علیزاده عضو هیات علمی دانشگاه بناب، دکتر مجتبی نعمتی رئیس نیروگاه شهید رجایی، جمعی از مسئولان ادارات، استادان، کارکنان و دانشجویان در محل سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار شد.

204

عضو هیات علمی دانشگاه دولتی بناب دکتر عبداله علیزاده همایش ملی نوآوری های کاربردی در علوم مهندسی برق

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۳۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: بیست و هفتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی پس از دو روز به کار خود پایان داد.
در ابتدای این مراسم علیرضا ظفردیزجی دبیر اجرایی همایش گزارشی از برگزاری همایش و نمایشگاه ارائه نمود. به گفته وی برای اولین بار در برگزاری همایش؛ جلسات ارائه سخنرانی‌ها، کارگاه‌های آموزشی، مراسم‌های افتتاحیه و اختتامیه همزمان به صورت حضوری و وبینار برگزار شد و مورد استقبال چشمگیری قرار گرفت.
دکتر جاویدانه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری موفقیت آمیز همایش و نمایشگاه ژئوماتیک ۱۴۰۲ نیز از تمامی دست اندرکاران و شرکت‌کنندگان تقدیر و تشکر نمود.
این همایش که از ۱۱ اردیبهشت ماه آغاز شد با برگزاری ۸ کارگاه آموزشی، دو میزگرد تخصصی، ۳۵ مقاله بعنوان سخنرانی و ۳۵ مقاله به صورت پوستری در ۶ محور تخصصی با موضوعات روز حوزه نقشه‌برداری کشور ارائه شد.
از این بین ۶ مقاله بعنوان مقاله برتر انتخاب و از آنها با اهدای لوح و تندیس همایش تقدیر بعمل آمد.
همچنین در بخش دیگر این مراسم از مهندس علی اکبر امیری از مدیران و نقشه برداران اسبق سازمان نقشه برداری کشور نیز تجلیل بعمل آمد.
مقالات برتر اعلام شده از سوی دبیرخانه علمی همایش پس از بررسی و داوری اعضای کمیته علمی به این شرح است:) ارزیابی میزان موفقیت پیاده‌سازی زیرساخت داده‌های مکانی استانی (PSDI) با رویکرد ترکیبی دیمتل و فرآیند تحلیل شبکه‌ای (DANP) (مطالعه موردی: استان ایلام)
پرویز بهرامی، احمد مرادبیگی و زهره‌السادات حائری
۲) پایش تغییرات مناطق شهری بر اساس پالایش نمونه‌های آموزشی خودکار حاصل از تصاویر نور شب
فاطمه احمدی، عباس کیانی و یاسر ابراهیمیان قاجاری
۳) ادغام سری زمانی تصاویر سنتینل-۱ و لندست-۸ با استفاده از شبکه خودرمزنگار برای طبقه‌بندی محصولات کشاورزی
مهدیه فتحی، رضا شاه‌حسینی و آرمین مقیمی
۴) بحران کاهش تراز دریای خزر (کاسپین) در گذر از کمینه قرن اخیر
علی سلطانپور، رهی فروغی آل داوود و ابوذر نعمتی
۵) مدل‌سازی گسله مسبب زمین لرزه ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ بندر گناوه با بزرگای ۸/۵ با استفاده از مشاهدات اینسار
مهین جعفری، زهرا موسوی، مهتاب افلاکی، خلیل متقی و آندرا والپرزدورف
۶) مدلسازی شدت زوال درختان بلوط ناحیه رویشی زاگرس به کمک فتوگرامتری پهپاد
مرضیه قاسمی مبارکی و هومن لطیفی
همچنین از بین ۲۷ غرفه شرکت کننده در نمایشگاه غرفه شرکت تجهیزات نقشه برداری "مایاصنعت آریا" بعنوان غرفه برتر معرفی و با اهدای لوح تقدیر و تندیس تقدیر شد.
گفتنی است نمایشگاه ژئوماتیک تا ۱۴ اردیبهشت همچنان میزبان علاقمندان است 

دیگر خبرها

  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • وعده صادق موجب افتخار جهان اسلام شد
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • همایش روانشناسی در دانشگاه آزاد قم برگزار شد
  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • بیست و هفتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است